Nieuws

Krediet

SVn Lening energiebesparende voorzieningen (zonnepanelen e.d.)

Het Nationaal Energiebespaarfonds biedt mogelijkheden om een consumptief krediet af te sluiten voor het verduurzamen van je woning door energiebesparende voorzieningen te treffen tegen een degelijke rente zonder veel kosten te hoeven maken. Het fonds wordt gefinancierd door de overheid met behulp van enkele banken en de leningen worden beheerd en uitgegeven door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Lees verder »
tijd voor een koopwoning
Hypotheken

Waarom je juist nu een hypotheek wil (oversluiten)

De woningmarkt is de afgelopen jaren een echte rollercoaster geweest. Na een dieptepunt te hebben bereikt tussen 2008 en 2013, heeft de woningmarkt ons de laatste jaren volledig verrast met hoge woningprijzen, lage rentes en een enorme vraag tegenover het beperkte aanbod. Voor starters leek het dan ook bijna onmogelijk om in bepaalde gebieden een koopwoning te vinden die paste bij hun maximale hypotheek. Wie nu een (nieuwe) hypotheek wil (oversluiten) heeft genoeg redenen om juist nu de stap te nemen.

Lees verder »
Verzekeringen

Coronavirus: Hoe zit dat met mijn reisverzekering en annuleringsverzekering?

De wereld staat op zijn kop. Door het Coronavirus zijn er ingrijpende maatregelen genomen door de overheid en op haar beurt weer door bedrijven. Sommige bedrijven zijn verplicht hun deuren te sluiten, andere doen dit op advies en andere beperken het aantal werknemers op locatie.
Dit heeft natuurlijk gevolgen voor bedrijven, maar ook voor jou. Misschien had je net een vlucht gepland staan en wordt deze vlucht nu geannuleerd. Of misschien ben je op vakantie, en kun je niet terug. Het kan ook zijn dat je ziek bent en daardoor zelf niet op vakantie kunt. In welke gevallen kun je je schade claimen bij je reisverzekering?

Lees verder »
financieel advies 2020
Hypotheken

Financieel 2020: Wat verandert er en voor wie?

Ieder jaar veranderen er regels en wetten, waaronder regels en wetten die invloed hebben op jouw financiën. Soms direct en soms indirect heeft dit invloed op je (maximale) hypotheek, je verzekeringen en je financiële planning. Dit jaar zijn er wederom weer wat regels veranderd. We hebben er een paar op een rijtje gezet.

Lees verder »
Verzekeringen

Premies zorgverzekeringen 2020 bekend

De premies van de zorgverzekeringen veranderen ieder jaar. Dit jaar zullen de premies van de zorgverzekeringen licht stijgen. De stijging is zelfs al een tijdje bekend. Er wordt gesproken over een stijging van 37 euro per jaar (ongeveer 3 euro per maand). Deze stijging was echter een richtlijn. De zorgverzekeraars beslissen uiteindelijk zelf hun tarieven. Voor de mensen die zorgtoeslag ontvangen: deze stijgt ook.

Lees verder »
NHG Hypotheek besparen
Hypotheken

NHG Hypotheek premie verlaagd

De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren fors gestegen. Voor starters is het lastig om een (betaalbare) koopwoning te vinden. De NHG hypotheek is soms de oplossing. Aankomend jaar (2020) wordt de premie voor de NHG hypotheek goedkoper om de starter te helpen en mogelijkheden op een koophuis te vergroten. Wat is de NHG hypotheek en is het voor jou relevant?

Lees verder »
Verzekeringen

Autoverzekering en Stijging in Autokosten

De media luiden vandaag dat de autokosten de afgelopen 10 jaar minder hard stegen dan de kosten voor openbaar vervoer. Zo volgt uit het onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De prijzen van het openbaar vervoer (trein, tram, metro, bus en taxi) zijn sinds 2009 met bijna 30 procent gestegen. Het rijden in een eigen auto is in dezelfde 10 jaar met ongeveer 24,5 procent gestegen. In het onderzoek bestaan de autokosten uit de aanschaf, het onderhoud, brandstoffen, parkeren, autoverzekering en motorrijtuigenbelasting. Het is vooral de afgelopen 4,5 jaar dat de prijzen van het openbaar vervoer meer stegen ten opzichte van de autokosten.

Lees verder »
Uncategorized

Telefoon en Tablet onder inboedelverzekering?

Telefoon of tablet laten vallen? Je ontkomt er niet aan en het is vast niet de eerste keer. Of het nu je eigen onhandigheid was of dat het kwam doordat de kinderen er mee aan het spelen waren; een barst in het scherm is vaak het onvermijdelijke gevolg en alles behalve prettig. Nu is de vraag natuurlijk of dit onder de verzekering valt.

Lees verder »

Schrijf een Review

We willen je de mogelijkheid geven om je ervaring te delen op een derde onafhankelijke website.