Waarom je juist nu een hypotheek wil (oversluiten)

tijd voor een koopwoning
De woningmarkt is de afgelopen jaren een echte rollercoaster geweest. Na een dieptepunt te hebben bereikt tussen 2008 en 2013, heeft de woningmarkt ons de laatste jaren volledig verrast met hoge woningprijzen, lage rentes en een enorme vraag tegenover het beperkte aanbod. Voor starters leek het dan ook bijna onmogelijk om in bepaalde gebieden een koopwoning te vinden die paste bij hun maximale hypotheek. Wie nu een (nieuwe) hypotheek wil (oversluiten) heeft genoeg redenen om juist nu de stap te nemen.

Deel dit bericht

De afgelopen tijd hebben we al een enorme stijging gezien in nieuwe hypotheken en vooral ook het aantal mensen dat hun hypotheek wil oversluiten. De mogelijkheid is er dan ook om fors op een oude hypotheek te besparen. En nu beïnvloedt het Coronavirus ook nog eens de markt.

Wat zijn op dit moment de belangrijkste redenen om je hypotheek over te sluiten, of juist nu dat nieuwe huis te kopen wat je op het oog had?

De huidige situatie op de afdeling Hypotheekadvies

Op onze hypotheekafdeling zien we dat het ontzettend druk is met nieuwe aanvragen. Er zijn veel aanvragen voor het oversluiten van een hypotheek. Omdat door verschillende instanties wordt verwacht dat de hypotheekrentes weer (langzaam) zullen gaan stijgen, pakken mensen nu nog snel hun kans. We zien dan ook dat de mensen die oversluiten fors besparen op hun maandlasten.

De rentes zijn historisch laag, maar beginnen te stijgen

We hebben het je al eerder gezegd. De hypotheekrentes zijn ongekend laag. Sterker nog, er zijn momenteel nog hypotheekrentes onder de 1%. Wat is er nu veranderd in tegenstelling tot een paar maanden terug? De eerste signalen van het stijgen van hypotheekrentes zijn nu gezien. We zagen de rentes de afgelopen tijd weer heel langzaam stijgen.

Als je een hypotheek hebt van een paar jaar terug met een hoge hypotheekrente kan het daarom nu nog interessant zijn om je hypotheek over te sluiten. Als je een starter bent en je hebt de middelen, is dit ook een interessant instapmoment. Door de lage hypotheekrentes blijven je maandlasten relatief laag.

Minder concurrentie door Coronavirus

De prijzen van koopwoningen zijn de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Waarom is dit een voordeel? Misschien is het dat niet. Wellicht heb je nu niet de financiële ruimte om jouw droomhuis te kopen. Echter, door het Coronavirus zien we minder expats op de markt. Er is minder opbiedende concurrentie, waardoor er minder sprake is van het opbieden.

Er is daarnaast minder concurrentie in het algemeen. Hoewel websites zoals Funda nog goede bezoekersaantallen laten zien, zijn veel makelaars met het oog op het Coronavirus overgestapt op virtuele bezichtingen en rondleidingen. Alleen de mensen die echt serieus zijn, zijn nu bezig om hun nieuwe huis te vinden. De verkopers zijn daarom geneigd reëlere prijzen te vragen, anders komt er niemand kijken.

Volg ons op LinkedIn

Blijf op de hoogte van nieuws zoals dit

Meer nieuws

Jouw Hypotheekadviseur en Verzekeringsadviseur

Voor al je financiële vragen

Afspraak maken hypotheek en verzekeringen

Schrijf een Review

We willen je de mogelijkheid geven om je ervaring te delen op een derde onafhankelijke website.

Maak vrijblijvend een afspraak

Maak een (bel)afspraak om je wensen te bespreken, zodat we je kunnen vertellen wat we voor je kunnen betekenen. We gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen.

Contact