Hypotheek Oversluiten

Je hypotheek updaten

Je hebt al eens eerder een hypotheek afgesloten en je kent het proces. Het kan echter zijn dat jouw situatie is veranderd en je een ander toekomstplan hebt. Bovendien zijn sinds het afsluiten van je eerste hypotheek de rentes en voorwaarden van hypotheken ook weer veranderd. Misschien is het goedkoper om over te sluiten, zelfs als je in dezelfde situatie zit.

Hypotheekadvies oversluiten

Of je nu genoodzaakt bent om je hypotheek over te sluiten door bijvoorbeeld een scheiding, of je bent gewoon benieuwd of je hypotheek beter of goedkoper kan. Beide zijn het redenen om onderzoek te doen naar nieuwe mogelijkheden. We kunnen samen je situatie bekijken en inschatten of het interessant zou zijn om over te sluiten. Zelfs als we niet je huidige hypotheekadviseur zijn.
Afspraak maken hypotheek en verzekeringen

Stap 1
Oriëntatie

Oriënterend gesprek waarbij je je wensen met onze adviseur bespreekt. De adviseur legt je uit hoe het verder in zijn werk gaat.

Stap 2
Onderzoek

De adviseur vraagt je bepaalde documenten te sturen. Daarna gaat de adviseur op zoek naar de mogelijkheden voor jouw hypotheek.

Stap 3
Uitkomst

De adviseur bespreekt de beste mogelijkheden uit zijn onderzoek met je. Daarna adviseert hij je op basis van jouw persoonlijke situatie.

Stap 4
Sluiten

Ten slotte sluit de adviseur het uiteindelijk gekozen product en houd je op de hoogte van het proces. Gefeliciteerd met je nieuwe hypotheek!

Ons kantoor in Veldhoven

Onze hypotheekadviseurs hebben veel ervaring in de hypotheekwereld. Ons doel is om je de beste hypotheek te bieden op basis van jouw situatie en wensen.

Heb je vragen? We raden je aan om vrijblijvend contact met ons op te nemen via e-mail of door ons te bellen, zodat we je kunnen vertellen wat we voor je kunnen betekenen.

Veelgestelde vragen

Op het moment dat je je huidige hypotheek oversluit, wordt er door de hypotheekverstrekker een ‘boete’ in rekening gebracht. Dit komt omdat je in eerste instantie overeen bent gekomen dat je de hypotheek bent aangegaan voor bijvoorbeeld 10, 20 of 30 jaar. Toch kan het interessant zijn om deze kosten te betalen in ruil voor een lagere rente. Je haalt deze boetekosten er dan namelijk op lange termijn uit.
Hoewel het mogelijk is om te werken met een uurtarief, worden kosten voor hypotheekadvies eigenlijk altijd van tevoren afgesproken als vast bedrag. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. De precieze kosten hangen af van hoeveel er in jouw geval geregeld moet worden.

Bij het oversluiten van een hypotheek moet een adviseur niet alleen op zoek naar een nieuwe (goedkopere) hypotheek. De adviseur moet ook in de huidige hypotheek duiken, zodat hij kan berekenen of het interessant is om over te sluiten. Het tarief is daarom vaak net iets hoger dan bij een starter, die nog geen hypotheek heeft lopen.
Helaas is het niet zo simpel. Een hypotheek is meer dan alleen de laagste rente kiezen. Niet alleen spelen de voorwaarden een rol, maar ook de rentevaste periode, het leenbedrag en je toekomstplannen. Het is niet altijd verstandig om de hypotheek te sluiten alleen om de laagste rente. We moeten op zoek naar een hypotheek die bij jou past en die past in jouw toekomstbeeld. Het gaat tenslotte om een grote financiële verplichting die je aangaat voor een lange tijd.
Gelukkig zijn er ook mogelijkheden voor ondernemers om een hypotheek te krijgen. Het proces is wel iets ingewikkelder, omdat een ondernemer geen vast inkomen heeft. Het is daarom lastig voor de hypotheekverstrekker om te bepalen hoeveel ze aan je kunnen lenen. Ze weten namelijk niet wat je volgend jaar gaat verdienen en of je bedrijf blijft groeien. Toch zijn er voldoende mogelijkheden om een hypotheek te sluiten voor een ondernemer.

Schrijf een Review

We willen je de mogelijkheid geven om je ervaring te delen op een derde onafhankelijke website.