Ratium Veldhoven

Hypotheken, Leven- en Schadeverzekeringen, Inkomen en Vermogen

Op zoek naar een (nieuwe) hypotheek? Bij Ratium gaan we samen op zoek naar de beste hypotheek en verzekeringen. Volgens betaal je bij de beste hypotheek een scherpe rente, net als een scherpe premie bij verzekeringen. We vinden het daarnaast belangrijk dat je hypotheek en verzekeringen kwalitatief goed zijn, specifiek voor jou. Wat we bedoelen met kwalitatief goed? Dat leggen we je graag uit tijdens een (virtuele) kop koffie. 

Kennismaken tijdens een kop koffie?

Een financieel adviseur kiezen van een website of plaatje, dat gaat natuurlijk niet. We maken graag vrijblijvend en kosteloos (virtueel) kennis.

Ons kantoor

Ratium Veldhoven bestaat al sinds 1998. De kennis, kunde en ervaring zijn daarom zeker aanwezig, want onze vestigingsmanager Wilbert Docters is na al die jaren nog altijd actief in onze organisatie als Erkend Financieel Adviseur.

Ons doel

Financiële producten zijn soms best ingewikkeld en onduidelijk op het eerste gezicht. We doen daarom onze uiterste best om het zo uit te leggen, dat je aan het einde van het traject begrijpt waarom we juist díé hypotheek en verzekeringen hebben gekozen.

Onze visie

Het gaat bij ons niet alleen over cijfers en voorwaarden. Het gaat om je persoonlijke plannen en doelen. Daarom doen we onze uiterste best om een prettige langdurige relatie op te bouwen waarbij je je vragen over alle financiële producten kwijt kunt.

Het team

Wie er voor je klaar staan

Wilbert Docters

Eigenaar Ratium Veldhoven
Erkend Financieel adviseur

Werner Docters

Adviseur Schadeverzekeringen

Claire Docters

Relatiebeheer & Schadebehandeling

FAQ

Een aantal veelgestelde vragen
We kunnen een hypotheek berekening voor je maken die schat hoeveel je ongeveer zal kunnen lenen. Dan kun je alvast op zoek naar je (nieuwe) woning! We hebben hier een aantal gegevens van je nodig. Neem contact op voor meer informatie.

Er zijn veel verschillende omstandigheden die jouw maximale hypotheek beïnvloeden. De vraag “Hoeveel kan ik lenen?” is daarom niet zomaar even snel te beantwoorden. Niet alleen spelen marktontwikkelingen zoals de hypotheekrente en de gemiddelde aankoopprijs voor een woning een rol, maar ook jouw financiële situatie. Hier kun je bijvoorbeeld denken aan inkomen, openstaande leningen en de hoeveelheid eigen geld je gebruikt bij de aankoop van je huis. Het kopen van een huis samen met je partner scheelt natuurlijk ook.
Helaas is dit niet het geval. Hypotheekverstrekkers houden rekening met de kans dat er bijvoorbeeld een kind in het gezin er bij komt, of dat één van de twee in de toekomst minder zal gaan werken. Bovendien zijn er nog andere variabelen die invloed hebben op de maximale hypotheek. Met andere woorden, je zal dus niet precies twee keer zo veel kunnen lenen bij een gelijk inkomen.
Je kan het toch makkelijk betalen? Waarom krijg je geen (hogere) hypotheek? Geldverstrekkers beoordelen een hypotheekaanvraag door middel van verschillende kaders. Ze nemen bijvoorbeeld niet het volledige inkomen mee in de berekening, omdat ze verwachten dat een deel van het inkomen voor andere uitgaven zal (moeten) worden gebruikt.

Er zijn echter steeds vaker hypotheekverstrekkers die in sommige gevallen, ook willen kijken naar het huurverleden. Als er daarnaast ook wordt voldaan aan de extra voorwaarden die de hypotheekverstrekker stelt bij deze procedure, is het mogelijk om een (hogere) hypotheek te krijgen.

De kosten worden altijd van te voren besproken in een kosteloze en vrijblijvende kennismaking. Je komt dus nooit voor onverwachte kosten te staan. Het is afhankelijk van je situatie hoeveel er moet worden geregeld en wat de kosten precies zullen bedragen, maar de gemiddelde kosten voor een hypotheekadvies zijn te vinden in ons Vergelijkingskaart Hypotheken.

Schrijf een Review

We willen je de mogelijkheid geven om je ervaring te delen op een derde onafhankelijke website.