Nieuws

Man die werkt met bouwmaterialen voor een gebouwenverzekering, CAR verzekering of inventaris/goederenverzekering.
Verzekeringen

Gebouwenverzekering: Zijn bouwmaterialen meeverzekerd?

Wat is de omvang van een gebouwenverzekering? Na de uitspraak van een rechter werd een pluimveehouder onlangs teleurgesteld in de dekking. Hij verwachtte dekking voor iets waarvoor geen dekking bestond. Waar moet je onder andere op letten bij een gebouwenverzekering?

Lees verder »
Verzekeringen

Directe Schade-afhandeling

WA of WA+ (Beperkt Casco) verzekerd op de autoverzekering? Dan kon schade waarbij de tegenpartij (gedeeltelijk) aansprakelijk is tot voor kort een vervelende procedure zijn. De schade moest namelijk worden gemeld bij de verzekeraar van de tegenpartij. Met de nieuwe Directe Schade-afhandeling wordt deze procedure een stuk eenvoudiger.

Lees verder »
Financieel

Wat te doen met je extra spaargeld?

Al een aardig bedrag gespaard op de spaarrekening? Wat nu? Heeft het nog zin om de spaarpot bij te vullen? Er zijn alternatieven om vermogen op te bouwen. We bespreken er enkele kort om je een idee te geven. Producten met betrekking tot beleggen, sparen en pensioen komen aan bod. En laten we niet vergeten dat we in plaats van vermogen opbouwen ook kunnen besparen.

Lees verder »
Hypotheken

De chaotische Hypotheek- en Woningmarkt: Wat te verwachten

Een dappere poging van de overheid om de woningmarkt te redden, met name door regels aan te passen waardoor starters makkelijker hun eerste huis zouden moeten kunnen kopen, maar we moeten nog maar zien of dit uiteindelijk écht gaat helpen. De belangrijkste veranderingen zitten in de studieschuld, het tweede inkomen en de overdrachtsbelasting.

Lees verder »
maximale hypotheek berekenen
Hypotheken

Maximale hypotheek nu aantoonbaar door huur?

Vooralsnog een van de grootste misvattingen over hypotheken die we voorbij zien en horen komen. “Ik kan mijn huur makkelijk betalen. Waarom kan ik dan geen hypotheek met dezelfde maandlasten krijgen?” Er is een behoorlijke aantal huurders die graag een woning zouden willen kopen, maar die geen (voldoende hoge) hypotheek kunnen krijgen. Als het aan de Tweede Kamer ligt, komt hier verandering in.

Lees verder »
Verzekeringen

Verzekeringen afsluiten? Vergelijkingssite vs. verzekeringsadviseur

Verzekering afsluiten? Er is veel onduidelijkheid over de kosten voor advies over schadeverzekeringen. De woorden ‘advies’ en ‘adviseur’ schrikt menig mens af. Zo denken veel mensen dat ze een forse factuur toegestuurd krijgen na het adviesgesprek. Bij een online vergelijkingssite voor schadeverzekeringen zien ze enkel de premie en het woord ‘afsluiten’ en denken ze dat ze geen kosten maken. Hoe zit dat?

Lees verder »

Schrijf een Review

We willen je de mogelijkheid geven om je ervaring te delen op een derde onafhankelijke website.