Hypotheekadvies starter

hypotheekadvies huis kopen

Je eerste hypotheek

Je eerste woning. Een plek die je eigen kan noemen. Wat een geweldig vooruitzicht. Er zullen veel vragen door je hoofd gaan. Je hebt misschien gedacht aan de mogelijkheden voor jou toekomstige (starters)hypotheek, hoeveel je maximaal kan lenen als starter en je mogelijkheden op de hypotheekmarkt in het algemeen.

Starter hypotheekadvies

Je eerste hypotheek is een spannend proces. Je komt er achter hoeveel je precies kan lenen en of je daar jouw ideale woning van kan betalen. We gaan kijken naar jouw persoonlijke situatie en toekomstplannen. Dit zal het startpunt zijn van onze zoektocht naar de ideale hypotheek voor jou met de beste rente en voorwaarden.
koopwoning

Stap 1
Oriëntatie

Oriënterend gesprek waarbij je je wensen met onze adviseur bespreekt. De adviseur legt je uit hoe het verder in zijn werk gaat.

Stap 2
Onderzoek

De adviseur vraagt je bepaalde documenten te sturen. Daarna gaat de adviseur op zoek naar de mogelijkheden voor jouw hypotheek.

Stap 3
Uitkomst

De adviseur bespreekt de beste mogelijkheden uit zijn onderzoek met je. Daarna adviseert hij je op basis van jouw persoonlijke situatie.

Stap 4
Sluiten

Ten slotte sluit de adviseur het uiteindelijk gekozen product en houd je op de hoogte van het proces. Gefeliciteerd met je nieuwe hypotheek!

Ons kantoor in Veldhoven

Onze hypotheekadviseurs hebben veel ervaring in de hypotheekwereld. Ons doel is om je de beste hypotheek te bieden op basis van jouw situatie en wensen.

Heb je vragen? We raden je aan om vrijblijvend contact met ons op te nemen via e-mail of door ons te bellen, zodat we je kunnen vertellen wat we voor je kunnen betekenen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel je kunt lenen hangt af van veel verschillende factoren. Na het eerste gesprek met onze hypotheekadviseur kan hij een goede inschatting maken van je maximale hypotheek. Zo weet je meteen of je het huis kan kopen dat je op het oog had.
Hoewel het mogelijk is om te werken met een uurtarief, worden kosten voor hypotheekadvies eigenlijk altijd van tevoren afgesproken als vast bedrag. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. De precieze kosten hangen af van hoeveel er in jouw geval geregeld moet worden. Het voordeel als starter is dat dit bedrag vaak lager ligt dan bij iemand die een nieuwe hypotheek wil. Het eerste gesprek met onze hypotheekadviseur is altijd gratis. Na dit gesprek kunnen we je vertellen hoeveel het advies zal kosten en kan je beslissen of je verder wil gaan met onze hypotheekadviseur.
Helaas is het niet zo simpel. Een hypotheek is meer dan alleen de laagste rente kiezen. Niet alleen spelen de voorwaarden een rol, maar ook de rentevaste periode, het leenbedrag en je toekomstplannen. Het is niet altijd verstandig om de hypotheek te sluiten alleen om de laagste rente. We moeten op zoek naar een hypotheek die bij jou past en die past in jouw toekomstbeeld. Het gaat tenslotte om een grote financiële verplichting die je aangaat voor een lange tijd.
Gelukkig zijn er ook mogelijkheden voor ondernemers om een hypotheek te krijgen. Het proces is wel iets ingewikkelder, omdat een ondernemer geen vast inkomen heeft. Het is daarom lastig voor de hypotheekverstrekker om te bepalen hoeveel ze aan je kunnen lenen. Ze weten namelijk niet wat je volgend jaar gaat verdienen en of je bedrijf blijft groeien. Toch zijn er voldoende mogelijkheden om een hypotheek te sluiten voor een ondernemer.

Wist je dit over hypotheken voor starters?

Belastingvrij schenken

Als een familielid of een andere derde jou geld schenkt, moet er daar eigenlijk belasting over worden betaalt. Echter, indien dit geld wordt gebruikt voor de aankoop van je woning hoef je hier onder bepaalde voorwaarde geen belasting over te betalen.

Starterslening

Afhankelijk van je financiële situatie kun je een bepaald bedrag lenen bij een hypotheekverstrekker. De maximale hypotheek. Daar zijn vaak mensen naar op zoek. Maar is maximaal dan ook echt maximaal? Onder bepaalde voorwaarde kun je een aanvullende lening krijgen bij de gemeente. Deze lening noemen ze de starterslening. Dit kan zorgen voor extra financieringsruimte van 15 tot 40 duizend euro. Echter, deze starterslening komt wel met behoorlijk wat voorwaarden.

Maak vrijblijvend een afspraak

Maak een (bel)afspraak om je wensen te bespreken, zodat we je kunnen vertellen wat we voor je kunnen betekenen. We gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen.

Contact

Schrijf een Review

We willen je de mogelijkheid geven om je ervaring te delen op een derde onafhankelijke website.