Telefoon en Tablet onder inboedelverzekering?

Telefoon of tablet laten vallen? Je ontkomt er niet aan en het is vast niet de eerste keer. Of het nu je eigen onhandigheid was of dat het kwam doordat de kinderen er mee aan het spelen waren; een barst in het scherm is vaak het onvermijdelijke gevolg en alles behalve prettig. Nu is de vraag natuurlijk of dit onder de verzekering valt.

Deel dit bericht

Als het binnen in huis gebeurde kon je deze schade bijna altijd claimen bij de verzekeraar van je inboedelverzekering, maar helaas komt hier verandering in. De schadelast van elektronische apparaten bij de inboedelverzekering zoals laptops, tablets en smartphones stijgt al jaren volgens het rapport van MoneyView.

Verzekeraars spelen in op deze ontwikkelingen. Uit het onderzoek blijkt dat in 16% van de onderzochte inboedelverzekeringen een mogelijkheid bestond voor een aanvullende dekking enkel voor mobiele elektronica. De dekking wordt wellicht bij meer verzekeraars uit de reguliere dekking gehaald.

“Mobiele elektronica”

Het begrip mobiele elektronica is bovendien niet altijd wat je in eerste instantie denkt. Bij sommige verzekeraars valt hier enkel de smartphone en tablets onder, terwijl bij andere ook de laptops en accessoires zoals een koptelefoon. In een paar uitzonderlijke gevallen behoren zelfs ook sommige medische hulpmiddelen zoals gehoorapparaten tot de verzekering.

Wat veranderen verzekeraars?

Om de schadelast te beperken passen verschillende verzekeraars een hoger eigen risico toe op de verzekering. Er wordt bij 9 van de 32 allrisk-verzekeringen een hoger eigen risico toegepast bij een allrisk-schade aan de telefoon. De verhoging van het eigen risico verschilt per verzekeraar en varieert van 50 euro tot en met 250 euro. Het eigen risico is bij een val van mobiele elektronica hoger dan bij brand- of diefstalschade. Andere verzekeraars verschuiven de dekking van de reguliere verzekering naar een aanvullende verzekering.

Mobiele telefoons worden bovendien ook steeds duurder, waardoor een verzekering steeds interessanter wordt. Let dus op bij het afsluiten van een verzekering en neem de voorwaarden kritisch door, zodat je weet waar je aan toe bent.

Volg ons op LinkedIn

Blijf op de hoogte van nieuws zoals dit

Meer nieuws

Jouw Hypotheekadviseur en Verzekeringsadviseur

Voor al je financiële vragen

Afspraak maken hypotheek en verzekeringen

Schrijf een Review

We willen je de mogelijkheid geven om je ervaring te delen op een derde onafhankelijke website.

Maak vrijblijvend een afspraak

Maak een (bel)afspraak om je wensen te bespreken, zodat we je kunnen vertellen wat we voor je kunnen betekenen. We gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen.

Contact