Rechtszaal met behulp van eigen advocaat rechtsbijstand

Rechtsbijstandverzekering

Verzeker jou of je bedrijf voor kosten van en hulp bij juridische geschillen en advies.

Rechtsbijstand: Hulp bij juridische geschillen

Iedere dag sluiten we overeenkomsten. Soms zelfs zonder dat we het door hebben! Helaas komt het nog wel eens voor dat afspraken niet, niet goed of maar gedeeltelijk worden nagekomen. En soms is het duidelijk dat je ergens recht op hebt, maar is het niet duidelijk hoeveel dan precies.

Met een rechtsbijstandsverzekering krijg je advies of hulp en worden de meeste juridische kosten vergoed. Zo voorkom je dat je onverwachts en plotseling voor juridische, hoge kosten komt te staan.

Waarom bij Ratium

Inventariseren

We zorgen er voor dat we het risico goed in kaart brengen, zodat we zo veel mogelijk voorkomen dat een verzekeraar een verzekering aan biedt op basis van onjuiste gegevens.

Kennis

Iedere verzekering heeft andere premies en voorwaarden. Heb je specifieke wensen? Dan weten we snel welke verzekeraar of product voor jou passend is.

Onafhankelijk

We hebben een behoorlijk palet aan verzekeraars die rechtsbijstandverzekeringen aanbieden. Er zit dus altijd een goede verzekeraar tussen.

Nazorg

Op een later moment vragen over de dekking van je verzekering? We beantwoorden graag al je vragen. Met jouw goedkeuring blijven we zelfs op de hoogte van je geschil of zaak.

FAQ

De premie van een rechtsbijstandsverzekering hangt af van je wensen. Vaak bestaan deze verzekeringen uit modules en kun je kiezen om bepaalde geschillen wel of niet mee te verzekeren. Daarnaast zijn er nog verschil in voorwaarden die een verzekeraar goedkoper of duurder maken, bijvoorbeeld het kostenmaximum voor eigen advocaatkeuze.
In de meeste gevallen wel! Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. We hebben hier eerder een bericht over geschreven. Klik hier voor meer informatie.
Er is nooit dekking voor geschillen die al bestaan vóór de aanvraag (en uiteraard ingangsdatum) van de verzekering. Ook op het moment dat je ergens achter bent gekomen, waarvan je kan verwachten dat je op korte termijn gebruik zou moeten maken van juridische hulp, geldt deze uitsluiting. Je wordt hier bij het aanvragen van een rechtsbijstandverzekering over bevraagd.
Als je word aangesproken voor schade, dan meld je dit op je aansprakelijkheidsverzekering. Zij voeren eventueel benodigd juridisch verweer. Een rechtsbijstandverzekering biedt in de meeste gevallen daarom geen dekking voor aansprakelijkheidskwesties.

Schrijf een Review

We willen je de mogelijkheid geven om je ervaring te delen op een derde onafhankelijke website.