Hypotheekadvies Veldhoven

Jouw hypotheekadviseur in Veldhoven

Op zoek naar hypotheekadvies in Veldhoven? Of je nu je eerste huis koopt, een nieuw huis, een tweede huis of je hypotheek alleen wil oversluiten. Onze hypotheekadviseurs in Veldhoven gaan op zoek naar de beste hypotheek voor jou.

Ons Hypotheekadvies in Veldhoven

hypotheekadviseur erkend

Jouw Hypotheekadvies in Veldhoven

We gaan voor je op zoek naar de beste hypotheek. Als je hier behoefte aan hebt gaan we ook op zoek naar bijbehorende verzekeringen. We kijken hierbij niet alleen naar de rente, maar ook naar de voorwaarden. Jouw hypotheek is dan geheel afgestemd op jouw situatie. Ook vinden we het belangrijk dat jij begrijpt wat er gebeurt. We houden je daarom up to date tijdens het gehele proces. Bovendien ben je door onze Erkend Financieel Adviseurs altijd zeker van een goed hypotheekadvies.

Hoe werkt het hypotheekadvies

Stap 1
Oriëntatie

Oriënterend gesprek waarbij je je wensen met onze adviseur bespreekt. De adviseur legt je uit hoe het verder in zijn werk gaat.

Stap 2
Onderzoek

Na de eventueel noodzakelijke documenten te hebben ontvangen, gaat de adviseur voor je op zoek en analyseert de mogelijkheden.

Stap 3
Uitkomst

De adviseur bespreekt de beste mogelijkheden uit zijn onderzoek met je en adviseert je op basis van jouw persoonlijke situatie.

Stap 4
Sluiten

Ten slotte sluit de adviseur het uiteindelijk gekozen product en houd je op de hoogte van het proces. Gefeliciteerd met je nieuwe huis!

Wist je dit over hypotheken?

Wat is een hypotheek?

Een hypotheek is een lening (ook wel krediet genoemd), waarbij de woning dient als onderpand. De geldverstrekker is degene die jou de lening geeft. Dit kan een bank zijn, maar dat hoeft niet. Een uitgebreidere en meer wettelijke uitleg van het begrip hypotheek.

Wat is een onderpand?

Een onderpand is een zekerheid voor de geldverstrekker. Hij heeft het recht op de woning als je de lening niet betaalt. Hierdoor hoeft hij niet bang te zijn dat hij zijn geld niet terug krijgt. Met andere woorden, op het moment dat je de lening niet kunt betalen, mag de geldverstrekker jouw woning verkopen.

Wat bepaalt hoeveel je kunt lenen?

Er zijn veel verschillende omstandigheden die jouw maximale hypotheek beïnvloeden. De vraag “Hoeveel kan ik lenen?” is daarom niet zomaar even snel te beantwoorden. Niet alleen spelen marktontwikkelingen zoals de hypotheekrente en de gemiddelde aankoopprijs voor een huis een rol, maar ook jouw financiële situatie. Hier kun je bijvoorbeeld denken aan inkomen, openstaande leningen en de hoeveelheid eigen geld je gebruikt bij de aankoop van je huis. Het kopen van een huis samen met je partner scheelt natuurlijk ook.

Is hypotheekadvies verplicht?

Bij vrijwel alle geldverstrekkers is een hypotheekadvies verplicht gesteld omdat het gaat om een grote financiële verplichting. Hier bij komt niet alleen de verplichting tot het terugbetalen van de lening, maar ook van een fors bedrag aan rente.

Er zijn een paar geldverstrekkers in Nederland die een hypotheek zonder advies mogelijk maken. Dit heet een execution only hypotheek. Hiervoor moet je een test doen welke bepaalt of je genoeg kennis hebt over hypotheken. Echter, brengt dit andere voorwaarden met zich mee waarbij onder andere vaak veel eigen geld moet worden ingebracht.

Waar kan ik hypotheekadvies krijgen?

Er zijn twee mogelijkheden om hypotheekadvies in te winnen. Je kan terecht bij een adviseur van een geldverstrekker zelf. Hij zal advies geven op basis van de hypotheken welke ze zelf aanbieden.

Wil je liever een adviseur die verder kijkt dan één geldverstrekker? Een onafhankelijke adviseur vergelijkt veel verschillende geldverstrekkers. Een onafhankelijke adviseur is niet werkzaam bij een geldverstrekker, waardoor hij meer hypotheken mee neemt in zijn advies.

De grootste misvattingen over hypotheken

"Mijn partner verdient hetzelfde inkomen als ik. Als we samen kopen kunnen we twee keer zo veel lenen."

Helaas is dit niet het geval. Hypotheekverstrekkers houden rekening met de kans dat er bijvoorbeeld een kind in het gezin er bij komt, of dat één van de twee in de toekomst minder zal gaan werken. Bovendien zijn er nog andere variabelen die invloed hebben op de maximale hypotheek. Met andere woorden, je zal dus niet twee keer zo veel kunnen lenen bij een gelijk inkomen.

"De maandlast van de berekende hypotheek is lager dan de maandelijkse huur die ik nu betaal. Ik kan dus meer lenen dan de berekende hypotheek."

Je kan het toch makkelijk betalen? Waarom krijg je geen hogere hypotheek? Geldverstrekkers beoordelen een hypotheekaanvraag door middel van verschillende kaders. Ze nemen bijvoorbeeld niet het volledige inkomen mee in de berekening, omdat ze verwachten dat een deel van het inkomen voor andere uitgaven zal (moeten) worden gebruikt.
hypotheek misvattingen

Altijd zeker

Kies je voor een van onze abonnementen? Dan krijg je korting op bepaalde producten en bespaar je op verschillende kosten. We houden je financiële producten altijd up-to-date. Zo ben je ook zeker van de juiste producten in de toekomst.

Snel antwoord op je vragen

Extra servicemogelijkheden

Kortingen

Persoonlijk digitaal dossier

Updategesprekken

Adviezen en bemiddeling

Review hypotheekadvies en verzekeringsadvies

Klanten over ons Hypotheekadvies

Maak een

Gratis

afspraak

Geheel vrijblijvend eerste gesprek

Volledig onafhankelijk hypotheekadvies

Wij vergelijken meer dan 22 verschillende geldverstrekkers! Dit zijn enkele van onze hypotheekverstrekkers.

Maak vrijblijvend een afspraak

Maak een (bel)afspraak om je wensen te bespreken, zodat we je kunnen vertellen wat we voor je kunnen betekenen. We gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen.

Contact

Schrijf een Review

We willen je de mogelijkheid geven om je ervaring te delen op een derde onafhankelijke website.