Bedrijfsaansprakelijkheid

Verzeker je bedrijf tegen zaak- en letschade aan derden met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Als jij of je werknemers tijdens het uitoefenen van het bedrijf of beroep schade veroorzaakt aan een derde, dan kun je hier voor aansprakelijk worden gesteld. Het kan gaan om zaakschade of letselschade.

Dit kan leiden tot hoge kosten. Kosten waar je eigenlijk nooit op rekent en die je al helemaal niet verwacht had. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Wees als bedrijf voorbereid met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Waarom bij Ratium

Inventariseren

We zorgen er voor dat we het risico goed in kaart brengen, zodat we zo veel mogelijk voorkomen dat een verzekeraar een verzekering aan biedt op basis van onjuiste gegevens.

Inzicht

Naar aanleiding van onze inventarisatie weten wat voor jouw bedrijf belangrijk is en dat nemen we mee in onze zoektocht naar een goede prijs/kwaliteit verzekering.

Onafhankelijk

We hebben een behoorlijk palet aan verzekeraars die bedrijfsaansprakelijkheid kunnen verzekeren. Er zit dus altijd een goede verzekeraar bij voor jouw bedrijf.

Nazorg

Je bedrijf staat niet stil. Wellicht ga je toch op een andere manier werken, waardoor de verzekering niet meer goed aan sluit. We helpen je om alle veranderingen goed te verwerken op je verzekering.

Veelgestelde vragen

Nee, een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. Het dekt (een van) de grootste risico’s af die je als bedrijf loopt. Als je geen verzekering hebt, maar wel aansprakelijk bent, dan kan je bedrijfscontinuïteit in gevaar komen. En heb je een eenmanszaak of VOF? Dan kan een tegenpartij ook aanspraak maken op je privébezittingen.
De premie van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is mede afhankelijk van je bedrijfsactiviteiten, de omzet van je bedrijf, het aantal werknemers en de keuze voor eventuele optionele dekkingen. Wij helpen je om de juiste verzekering te kiezen met een goede prijs/kwaliteit.
Je kunt aansprakelijk worden gesteld door een werknemer of andere persoon die werkzaamheden voor je uitvoert, bijvoorbeeld een ingehuurde ZZP’er of zelfs een vrijwilliger. Op veel bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen is dit standaard meeverzekerd. Weet je dat voor jouw verzekering niet zeker? Dan kijken we graag met je mee.
Aansprakelijkheid voor spullen die je gebruikt voor je bedrijf en die geleend of gehuurd zijn, zijn in principe standaard uitgesloten. Er zijn wel verzekeraars die dit voor je kunnen verzekeren. We hebben hier dus zeker mogelijkheden voor.

Schrijf een Review

We willen je de mogelijkheid geven om je ervaring te delen op een derde onafhankelijke website.