Nieuws

Verzekeringen

Directe Schade-afhandeling

WA of WA+ (Beperkt Casco) verzekerd op de autoverzekering? Dan kon schade waarbij de tegenpartij (gedeeltelijk) aansprakelijk is tot voor kort een vervelende procedure zijn. De schade moest namelijk worden gemeld bij de verzekeraar van de tegenpartij. Met de nieuwe Directe Schade-afhandeling wordt deze procedure een stuk eenvoudiger.

Lees verder »
Financieel

Wat te doen met je extra spaargeld?

Al een aardig bedrag gespaard op de spaarrekening? Wat nu? Heeft het nog zin om de spaarpot bij te vullen? Er zijn alternatieven om vermogen op te bouwen. We bespreken er enkele kort om je een idee te geven. Producten met betrekking tot beleggen, sparen en pensioen komen aan bod. En laten we niet vergeten dat we in plaats van vermogen opbouwen ook kunnen besparen.

Lees verder »
Hypotheken

De chaotische Hypotheek- en Woningmarkt: Wat te verwachten

Een dappere poging van de overheid om de woningmarkt te redden, met name door regels aan te passen waardoor starters makkelijker hun eerste huis zouden moeten kunnen kopen, maar we moeten nog maar zien of dit uiteindelijk écht gaat helpen. De belangrijkste veranderingen zitten in de studieschuld, het tweede inkomen en de overdrachtsbelasting.

Lees verder »
maximale hypotheek berekenen
Hypotheken

Maximale hypotheek nu aantoonbaar door huur?

Vooralsnog een van de grootste misvattingen over hypotheken die we voorbij zien en horen komen. “Ik kan mijn huur makkelijk betalen. Waarom kan ik dan geen hypotheek met dezelfde maandlasten krijgen?” Er is een behoorlijke aantal huurders die graag een woning zouden willen kopen, maar die geen (voldoende hoge) hypotheek kunnen krijgen. Als het aan de Tweede Kamer ligt, komt hier verandering in.

Lees verder »
Verzekeringen

Verzekeringen afsluiten? Vergelijkingssite vs. verzekeringsadviseur

Verzekering afsluiten? Er is veel onduidelijkheid over de kosten voor advies over schadeverzekeringen. De woorden ‘advies’ en ‘adviseur’ schrikt menig mens af. Zo denken veel mensen dat ze een forse factuur toegestuurd krijgen na het adviesgesprek. Bij een online vergelijkingssite voor schadeverzekeringen zien ze enkel de premie en het woord ‘afsluiten’ en denken ze dat ze geen kosten maken. Hoe zit dat?

Lees verder »
Krediet

SVn Lening energiebesparende voorzieningen (zonnepanelen e.d.)

Het Nationaal Energiebespaarfonds biedt mogelijkheden om een consumptief krediet af te sluiten voor het verduurzamen van je woning door energiebesparende voorzieningen te treffen tegen een degelijke rente zonder veel kosten te hoeven maken. Het fonds wordt gefinancierd door de overheid met behulp van enkele banken en de leningen worden beheerd en uitgegeven door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Lees verder »
tijd voor een koopwoning
Hypotheken

Waarom je juist nu een hypotheek wil (oversluiten)

De woningmarkt is de afgelopen jaren een echte rollercoaster geweest. Na een dieptepunt te hebben bereikt tussen 2008 en 2013, heeft de woningmarkt ons de laatste jaren volledig verrast met hoge woningprijzen, lage rentes en een enorme vraag tegenover het beperkte aanbod. Voor starters leek het dan ook bijna onmogelijk om in bepaalde gebieden een koopwoning te vinden die paste bij hun maximale hypotheek. Wie nu een (nieuwe) hypotheek wil (oversluiten) heeft genoeg redenen om juist nu de stap te nemen.

Lees verder »
Verzekeringen

Coronavirus: Hoe zit dat met mijn reisverzekering en annuleringsverzekering?

De wereld staat op zijn kop. Door het Coronavirus zijn er ingrijpende maatregelen genomen door de overheid en op haar beurt weer door bedrijven. Sommige bedrijven zijn verplicht hun deuren te sluiten, andere doen dit op advies en andere beperken het aantal werknemers op locatie.
Dit heeft natuurlijk gevolgen voor bedrijven, maar ook voor jou. Misschien had je net een vlucht gepland staan en wordt deze vlucht nu geannuleerd. Of misschien ben je op vakantie, en kun je niet terug. Het kan ook zijn dat je ziek bent en daardoor zelf niet op vakantie kunt. In welke gevallen kun je je schade claimen bij je reisverzekering?

Lees verder »

Schrijf een Review

We willen je de mogelijkheid geven om je ervaring te delen op een derde onafhankelijke website.