Kans op een koophuis in Veldhoven nihil met modaal inkomen

Huis kopen in Veldhoven? Als éénverdiener met een modaal inkomen (36.000 euro per jaar) heb je de keuze uit 1% van de huizen in Veldhoven. De andere 99% van de huizen liggen voor jou dan buiten de mogelijkheden. Zo blijkt uit de tool van Wouter van Dijke. Veldhoven blijkt dan ook een zeer lastige omgeving voor koophuizen. Dit zijn de cijfers…

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De huidige situatie in Nederland

Om een beter beeld te scheppen van de situatie is het belangrijk om te weten dat maar liefst 38% van de Nederlandse huishoudens een inkomen onder modaal heeft. Met een modaal inkomen, geen spaargeld en geen overige schulden kun je een hypotheek krijgen van ongeveer 162.000 euro. Slechts 9% van alle huizen in Nederland zijn met dit bedrag te bekostigen. Bovendien is dit berekend met de gedachte dat er geen schuld en geen spaargeld is, maar er zijn tegenwoordig veel mensen met een studieschuld of een private lease auto. Want ook een private lease auto heeft invloed op je maximale hypotheek. Dat snijdt er natuurlijk ook alweer fors in bij de berekening van de maximale hypotheek. En dan is het nog maar de vraag hoeveel van deze huizen dan daadwerkelijk te koop staan. De gemiddelde huizenprijs in Nederland ligt momenteel rond de 290.000.

Huizen in Veldhoven

Nu blijkt Veldhoven een lastige plaats met betrekking tot vraag en aanbod en de prijzen van woningen. Als éénverdiener met een modaal inkomen kun je met een hypotheek 1% van de huizen bekostigen in Veldhoven. Dit percentage omvat ook de huizen die niet te koop staan. De kans op de beschikbaarheid van zo’n huis is dus ook zeer klein. De gemiddelde oppervlakte van de huizen die een éénverdiener kan bekostigen met een modaal inkomen in Veldhoven is ongeveer 66 vierkante meter. Pas bij een maandelijks bruto inkomen van 5000 euro kun je als éénverdiener 49% van de huizen bekostigen met een hypotheek.

Alle cijfers zijn dus gebaseerd op een éénverdiener zonder schulden en eigen (spaar)geld. Als je een huis samen met je partner koopt, heb je dus al iets sneller kans op de mogelijkheid tot het kopen van een huis. Maar, let op: als je een partner hebt met hetzelfde inkomen, betekent dit niet dat je twee keer zo veel kan lenen! Zo simpel is het helaas niet. Niet alleen zijn er verschillende variabelen die de maximale hypotheek bepalen. Hypotheekverstrekkers houden bijvoorbeeld ook rekening met de kans dat één van de twee verdieners minder gaat werken of dat er een kind in het gezin bij komt.

Meer cijfers?

Alle cijfers zijn afkomstig uit de tool van Wouter van Dijke, datajournalist bij RTL Nieuws en zijn opgemaakt met de huizenmarktgegevens van Calcasa.
Voor meer cijfers met betrekking tot de verhouding inkomen/huizenmarkt in Veldhoven en andere plaatsen in Nederland kun je de tool bekijken.

Volg ons op LinkedIn

Blijf op de hoogte van nieuws zoals dit

Meer nieuws

Verzekeringen

Coronavirus: Hoe zit dat met mijn reisverzekering en annuleringsverzekering?

De wereld staat op zijn kop. Door het Coronavirus zijn er ingrijpende maatregelen genomen door de overheid en op haar beurt weer door bedrijven. Sommige bedrijven zijn verplicht hun deuren te sluiten, andere doen dit op advies en andere beperken het aantal werknemers op locatie.
Dit heeft natuurlijk gevolgen voor bedrijven, maar ook voor jou. Misschien had je net een vlucht gepland staan en wordt deze vlucht nu geannuleerd. Of misschien ben je op vakantie, en kun je niet terug. Het kan ook zijn dat je ziek bent en daardoor zelf niet op vakantie kunt. In welke gevallen kun je je schade claimen bij je reisverzekering?

Lees verder
financieel advies 2020
Hypotheken

Financieel 2020: Wat verandert er en voor wie?

Ieder jaar veranderen er regels en wetten, waaronder regels en wetten die invloed hebben op jouw financiën. Soms direct en soms indirect heeft dit invloed op je (maximale) hypotheek, je verzekeringen en je financiële planning. Dit jaar zijn er wederom weer wat regels veranderd. We hebben er een paar op een rijtje gezet.

Lees verder

Jouw Hypotheekadviseur en Verzekeringsadviseur

Voor al je financiële vragen

Afspraak maken hypotheek en verzekeringen

Maak vrijblijvend een afspraak

Maak een (bel)afspraak om je wensen te bespreken, zodat we je kunnen vertellen wat we voor je kunnen betekenen. We gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen.

Contact

  • Business Center de Hogt | De Run 4312F Veldhoven
  • 040 295 4900
  • info@ratium.nl

Schrijf een Review

We willen je de mogelijkheid geven om je ervaring te delen op een derde onafhankelijke website.