Helm…? Help!

In Amsterdam is het al zo ver: de snorfietsen op de weg in plaats van op het fietspad en de verplichting tot het dragen van een helm. Andere grote steden zullen hoogstwaarschijnlijk met dezelfde soort regels komen. De reden is simpel: verkeersveiligheid. De gevolgen?

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Qua aansprakelijkheid verandert er vrij weinig. De snorfiets wordt in beginsel gelijk getrokken met de auto, motor en bromfiets, ofwel de ‘sterke verkeersdeelnemer’. Bij een verkeersongeval met een ‘zwakkere verkeersdeelnemer’, zoals een fietser of een voetganger, zal de aansprakelijk in beginsel bij de snorfietser liggen. Bij een verkeersongeval met een (andere) ‘sterke verkeersdeelnemer’ zal  per geval worden gekeken wie (in welke mate) aansprakelijk is.

Ook als de snorfietser ongeacht de nieuwe regels toch op het fietspad rijdt, zal dit niet per definitie betekenen dat de snorfietser dan volledig aansprakelijk is.

Wat de verzekeraars gaan doen met deze ontwikkelingen zullen we moeten afwachten. Als er klaarblijkelijk een positief effect zit aan de nieuwe regeling en het aantal ongevallen daarmee daalt, zou het kunnen dat we dit terug zien in de verzekeringspremie.

Echter, er zullen ook andere aspecten een rol gaan spelen, zoals de vraag naar de snorfiets aangezien dat ook de vraag naar de snorfietsverzekering beïnvloedt. Vooral nu met de opkomst van de elektrische fiets die als alternatief kan worden gezien.

Volg ons op LinkedIn

Blijf op de hoogte van nieuws zoals dit

Meer nieuws

Verzekeringen

Premies zorgverzekeringen 2020 bekend

De premies van de zorgverzekeringen veranderen ieder jaar. Dit jaar zullen de premies van de zorgverzekeringen licht stijgen. De stijging is zelfs al een tijdje bekend. Er wordt gesproken over een stijging van 37 euro per jaar (ongeveer 3 euro per maand). Deze stijging was echter een richtlijn. De zorgverzekeraars beslissen uiteindelijk zelf hun tarieven. Voor de mensen die zorgtoeslag ontvangen: deze stijgt ook.

Lees verder
NHG Hypotheek besparen
Hypotheken

NHG Hypotheek premie verlaagd

De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren fors gestegen. Voor starters is het lastig om een (betaalbare) koopwoning te vinden. De NHG hypotheek is soms de oplossing. Aankomend jaar (2020) wordt de premie voor de NHG hypotheek goedkoper om de starter te helpen en mogelijkheden op een koophuis te vergroten. Wat is de NHG hypotheek en is het voor jou relevant?

Lees verder

Jouw Hypotheekadviseur en Verzekeringsadviseur

Voor al je financiële vragen

Afspraak maken hypotheek en verzekeringen

Maak vrijblijvend een afspraak

Maak een (bel)afspraak om je wensen te bespreken, zodat we je kunnen vertellen wat we voor je kunnen betekenen. We gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen.

Contact

  • Business Center de Hogt | De Run 4312F Veldhoven
  • 040 295 4900
  • info@ratium.nl

Schrijf een Review

We willen je de mogelijkheid geven om je ervaring te delen op een derde onafhankelijke website.